Documentar Istoric Seriale

Chernobyl, serial online subtitrat în Română

Noul serial cu care HBO își propune să cucerească fanii din întreaga lume a fost creat și scris de scenaristul Craig Mazin, acesta având, bineînțeles, ca sursă de inspirație, fapte reale. Practic, Chernobyl marchează prima producție cu puternice accente dramatice a unui cineast cunoscut mai degrabă pentru comedii. Regia îi aparține suedezului Johan Reck, de numele căruia se leagă mai multe episoade din Breaking Bad sau The Walking Dead.

Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, s-a produs o explozie de proporții, care a avut efecte nu doar în zona respectivă, ci și la nivel global. Materialul radioactiv s-a răspândit  de-a lungul Belarusului, Rusiei și Ucrainei, ajungând chiar  până la țările scandinave și din Europa de Vest. Și România a resimțit atunci efectele acestei nenorociri. Câteva sute de oameni au murit, mulți s-au îmbolnăvit de-a lungul timpului, în timp ce alții au fost, pur și simplu, sacrificați pentru a împiedica răspândirea radiațiilor.

Bazându-se pe aceste fapte reale, Home Box Office în colaborare cu Sky și-a propus să creeze o miniserie tip documentar, prin care și cei mai tineri să descopere culisele unei tragedii rămase în istoria întregii omeniri. Totodată, povestea pune în lumină sacrificiul la care au fost nevoiți să recurgă europenii, pentru a evita un dezastru de proporții inimaginabile pe continent.

Sezonul 1 Episodul 1


Sezonul 1 Episodul 2


Sezonul 1 Episodul 3


Sezonul 1 Episodul 4


Sezonul 1 Episodul 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *